Hírek

2007.02.07. 17:47

Ötszázezren kérték a legmagasabb gázártámogatást

ZH

Január végéig megközelítően 1,4 millió támogatási igénylés érkezett meg a gázszolgáltatókhoz – közölte tegnap a Magyar Gázipari Egyesülés. A közlemény szerint a támogatásra jogosult igénylők 39 százalékának jövedelme nem haladja meg az 53 660 forintot, így a legmagasabb, 40,12 forint köbméterenkénti támogatáshoz jutnak. A jogosult fogyasztók 28 százaléka tartozik a második, 21 százaléka a harmadik, 12 százaléka pedig a negyedik támogatotti jövedelemsávba. 

Az egyesülés tagvállalatai az új szociális támogatás bevezetésekor vállalt határidőt betartva, számlázási rendszereiket január 31-éig felkészítették a támogatott fogyasztókkal kapcsolatos adatok fogadására. Már a februárban kibocsátott számlán érvényesítik a támogatást azoknál az ügyfeleknél, akiknek az adatiat még a múlt hónapban eljuttatta a Magyar Államkincstár az egyesüléshez.

A technikai ellenőrzés után az igénylések négy százalékát kellett visszaküldeni  javításra – főként elírási hibák miatt – az államkincstárnak. A támogatást március végéig lehet igényelni ahhoz, hogy az év elejéig visszamenőlegesen megkapják a fogyasztók. Az egyesülés ígéri, legkésőbb a márciusi számlákban jóváírják a támogatási összeget.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!