Hírek

2007.02.13. 06:10

Lízingcégek: óvatosan a reklámautókkal!

Csak akkor vásároljunk olyan cégnél új kocsit, amely az autón elhelyezett reklámokért cserébe a havi törlesztőrészlet részleges vagy teljes átvállalását ígéri, ha szükség esetén a hirdetésszervező cég nélkül is fizetni tudjuk a részleteket – int óvatosságra a Magyar Lízingszövetség.

N. M.

„Azt szeretnénk tudatosítani az ügyfelekkel, hogy a fizetési kötelezettségük akkor sem szűnik meg, ha a reklámautós cég valamilyen ok miatt nem tudná tovább fizetni a törlesztő részleteket – magyarázta érdeklődésünkre Báti Balázs, a Magyar Lízingszövetség elnöke. Mint azt lapunk korábban megírta, számos kétely merült fel az újonnan megjelent és egyre népszerűbb reklámautós cégek kapcsán, hogy nem a hirdetési bevételeikből, hanem az új ügyfelektől beszedett százezer forintos nagyságrendű „regisztrációs" díjból fedezik a régi ügyfelek törlesztő részleteit. Ezek összege az évi többmilliárd forintot is elérheti becslések szerint, amit reklámpiaci szakértők szerint nem valószínű, hogy hirdetési bevételeikből tudnának finanszírozni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!