Hírek

2007.02.20. 10:43

Földrengés miatt szökőárriadó Indonéziában

A Richter-skála szerinti 6,6-es erősségű földrengés rázta meg Indonézia északkeleti részét, a hatóságok szökőárriadót rendeltek el, sok helyütt az emberek pánikba estek.

mti

Az amerikai földtani intézet előzőleg 6,9-es rengést jelzett, melynek epicentruma a Maluku-szigetek tartományi fővárosától, Ternatétól 210 kilométerre északkeletre, a tengerszint alatt 31 kilométer mélyen volt. Az indonéziai meteorológiai és földtani intézet szerint a földrengés okozhat szökőárt.

Az El Shinta rádióállomás beszámolója szerint a rengések miatt az emberek rémülten elhagyták otthonaikat, és egy szállodát kiürítettek Ternatéban. Halálos áldozatokról és károkról egyelőre nem érkeztek jelentések.

Indonézia a csendes-óceáni "tűzgyűrű" része, ahol a tektonikus lemezek ütközése gyakran szeizmikus és vulkánikus tevékenységgel párosul.

A 2004. december 26-án az indonéziai partok közelében történt, 9,1-es erősségű földrengés okozta szökőárnak legkevesebb 230 ezer halottja volt 11 országban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!