Hírek

2007.02.09. 06:05

Felszívódott vagy megszűnt a cég, futunk a pénz után

Olvasónk új bútorokat és konyhaszekrényébe páraelszívót rendelt. A bútorok egy része nem érkezett meg. Többek között a páraelszívós konyhaszekrény fele sem. Időközben megszűnt a cég.

BAMA

Próbálják mégis megtalálni a céget, illetve vezetőjét, mivel hibás teljesítés történt – mondja Magdus Ágnes, a Közép-magyarországi Regionális Közigazgatási Hivatal Fogyasztóvédelmi Felügyelőség vezető főtanácsosa. Ezért be lehet perelni a bíróságon a vétkest. A cégbíróság közölheti velünk a megszűnt társaság ügyvezetőjének nevét. Ők minden vállalkozást számon tartanak. Amennyiben a cég felszámolással szűnt meg, felvehetjük a kapcsolatot a felszámoló biztossal. A szakember szintén tudja a keresett személy nevét.

A bírósághoz kártérítésért és az üggyel kapcsolatos összes járulékos költség megfizetéséért fordulhatunk. Erre ügyvéd szakértőnk hívta fel a figyelmet. Megtörténhet ugyanis, hogy sokat kell telefonálnunk, netán szabadnapot kell kivennünk az ügy miatt. Márpedig a bajt a felszívódott cég zúdította a nyakunkba, nekik kell felelniük a következményekért. Legjobb persze, ha ügyvédet fogadunk – ő sok gondot levesz a vállunkról. Sokan nem fordulnak jogi szakemberhez, mondván: túl drága és macerás az egész. Sajnos a gazfickó vállalkozók pontosan ezt a csüggedést használják ki. Sorra csapják be az embereket, gondolván: tetteiknek úgysem lesz következménye. Szóval az éremnek két oldala van. Amíg a megbízó hasonló esetben nem érvényesíti jogait, továbbra is garázdálkodnak majd lelkiismeretlen vállalkozók.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!