Hírek

2007.01.21. 16:35

Vizitdíj: egy platformon Horn és a Fidesz

"Ne röstelljük elvetni azt, ami rossznak bizonyult. Így például, vonjuk vissza a vizitdíjat. Ugyanis elfogadhatatlannak tartom a pusztán népnevelési célú pénzbeszedést" – mondta vasárnapi lapinterjújában Horn Gyula MSZP-s politikus a Vasárnapi Híreknek adott interjúban. Egyébként a politikus egy hónappal ezelőtt maga is megszavazta a vizitdíjat.

Sz. Sz.

A volt miniszterelnök az egészségügyi reformról úgy vélte: annak hibái és az általa okozott gondok "rendkívül kedvezőtlenek mind az MSZP, mind pedig a kormány számára". A politikus úgy látja: a mára kialakult helyzet megérett az érdemi változtatásokra, ezért fordulatot javasolt a reform kezelésében. Ennek részeként az eddig történeket a reform kezdeti szakaszának kellene tekinteni - javasolta Horn Gyula. Majd hozzátette: a 2007-es esztendőt arra kellene szánni, hogy a szükséges intézményrendszert és a jogi hátteret megteremtse a kormány. A volt miniszterelnök azt is javasolta, hogy "ne ugorjunk fejest a több-biztosítós rendszerbe", amit véleménye szerint csak nagyon alapos előkészítéssel szabadna bevezetni.

"Kizárólag az MSZP és az SZDSZ parlamenti képviselői tehetnek arról, hogy ma Magyarországon az embereknek vizitdíjat kell fizetni" - reagált Horn Gyula kijelentéseire Cser-Palkovics András, a Fidesz szóvivő-helyettese. Hozzátette: a Fidesz szerint a vizitdíj rossz az embereknek, ezért továbbra is arra szólítják fel a kormányoldalt, hogy vonja azt vissza.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!