Hírek

2007.01.08. 09:59

Ötven halott a brazíliai árvízben

Félszázra nőtt a földcsuszamlások halálos áldozatainak száma Brazília délkeleti részében, ahol az elmúlt napokban heves esőzések voltak - közölte a polgári védelem.

BAMA

Legutóbb csütörtökön és pénteken jelentettek újabb halálos áldozatokat Rio de Janeiro hegyes vidékeiről, ahol a sárlavina lerombolta a szegénynegyedek házait. Több körzetben szükségállapotot rendeltek el - közölte a polgári védelem nevének elhallgatását kérő szóvivője. A szóvivő közölte: folyik a kutatás további áldozatok után. A mentést végző tűzoltók szerint eddig mintegy ötven áldozata volt a földcsuszamlásoknak. Az esős évszak kezdetétől - októbertől - mintegy húszan haltak meg Minas Gérais államban és 27-en Rio de Janeiro államban.

A polgári védelem szerint Rio de Janeiro államban 15 ezren kényszerültek otthonuk elhagyására a természeti csapás miatt. A szövetségi kormány 57 millió real (26,5 millió dollár) segélyt nyújtott a rászorultaknak.
(MTI)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!