Hírek

2007.01.19. 20:38

Nyögvenyelős Bábolna cégeinek értékesítése

VG

Eredménytelennek nyilvánította a saját gazdaságainak értékesítésére tavaly kiírt pályázatait a Bábolna Zrt. igazgatósága. A kormány korábbi határozata szerint az ÁPV többségi tulajdonában lévő társaságnak kerteskői és szendrői eszközvagyonát kellett volna eladnia a hozzájuk tartozó földekkel együtt. Előbbi gazdaság minimálára 200, utóbbié 232 millió forint volt, míg az állatállomány és a készletek értéke 240 milliót tett ki.

A november végén meghirdetett privatizáció többek között azért volt sikertelen, mert a pályázók szerint nem volt a legkedvezőbb az eladás időzítése – mondta Kocsis Péter, a lebonyolítással megbízott Gordius Consulting Rt. vezérigazgatója. A beadási határidő január 2-án járt le, és a megelőző ünnepek miatt nem volt elegendő idő a felkészülésre. Kocsis Péter tájékoztatása szerint a pályázatok néhány technikai módosítás után, várhatóan január végén jelennek meg. Ma az valószínűsíthető, hogy az ár- és az egyéb lényeges feltételek nem változnak.

A kormány határozata szerint a Bábolna Zrt.-t csak azután lehet eladni, hogy sikerül vevőt találni a szendrői és a kerteskői gazdaságra. A bevétellel csökkenthetők a szintén privatizációra váró Bábolna Zrt. kötelezettségei. Így a cég pénzügyi helyzete javulhat, értékesíthetőségi esélyei pedig nőhetnek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!