Hírek

2007.01.05. 18:08

Nem takarékoskodtak az utazásokon a tárcák

Nem a takarékosság az első számú szempont a minisztériumi munkatársak utaztatásainál – derül ki a Népszabadság összeállításából. A környezetvédelmi tárca szeptember végéig hatszáz tételben mintegy 100 millió forintot költött el delegációira.

É. S.

A Pénzügyminisztérium novemberig 137 millió forintot fizetett ki utazásra mintegy 500 alkalommal. Az igazságügyi tárcának egy kiküldetés átlagosan 200 ezer forintba kerül. Egy Líbiába repülő kétszemélyes delegáció költsége azonban majdnem egymillió forintot kóstált. A tárcától a legtöbben Brüsszelbe utaznak, az éves költség ennek 100 millió forint fölött lehet. A Pénzügyminisztérium egy hétre öt embert 3,3 millió forintért küldött ki Spanyolországba. Ennél a tárcánál egy egynapos brüsszeli út 300-350 ezerbe is került, holott fapados jeggyel 50-60 ezerért is ki lehet utazni.

A „legtakarékosabb” talán a gazdasági tárca volt, mivel egy átlagos útjuk 180 ezerbe került. Az Egészségügyi Minisztériumnál az átlag már 300 ezer forint, egy beosztottjuk 800 ezer forintos repülőjeggyel utazott ki az Egyesült Államokba. Egy ötnapos kelet-közép-európai konferencia egyetlen egy magyar résztvevőjének a kiküldetése pedig több mint egymillió forintba került.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!