Hírek

2007.01.30. 15:49

Milliárdokkal tartozik a magyar állam New Yorknak

Tizenhárommilliárd forinttal, azaz mintegy hatvanötmillió dollárral tartozik a magyar ENSZ-képviselet New York városának – értesült a Magyar Nemzet. A hatalmas adósság amiatt gyűlt össze, mert a külügy az óceán túlpartjáról érkező figyelmeztetések ellenére sem fizeti ki évek óta az ingatlanadót az épület után.

BAMA

A napilap úgy tudja, hogy az amerikai féllel állítólag megkezdődtek a tárgyalások, ám azok lezárultáig is naponta sok ezer dollárral nő a kamatokkal megterhelt tartozás összege, arról nem is beszélve, hogy előbb-utóbb a villanyt is kikapcsolhatják.

Magyarországon kívül persze sok más állam sem rendezte számláit, ezért India és Mongólia ellen próbaper is kezdődött. Nehézkes lesz az eljárás, hiszen a diplomaták irodái után a nemzetközi jog értelmében nem szedhető külön adó, vagy illeték és ingatlanszakértő legyen a talpán, aki elkülöníti a diplomaták által használt helyiségeket az ENSZ-képviseleten belül.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!