Hírek

2007.01.22. 17:22

Menedékhelyet keresnek Castróéknak

E. Cs.

Chilében járt a múlt héten a súlyos beteg kubai vezető fia: ott élő rokonokat látogatott meg. Egy kiugrott kubai hírszerző ennek kapcsán azt állítja, hogy évek óta szervezik Fidel Catro családjának külföldre menekítését – arra az esetre, ha „rendkívüli helyzet” állna elő.

Az Otto fedőnevű titkosszolgálati tiszt állítólag maga is részt vett a szálláscsinálásban. Közlése szerint Castro családtagjai (köztük az országot jelenleg irányító Raul, Fidel 75 esztendős öccse) elsősorban Chilét tartanák megfelelő helynek a letelepedéshez. Szóba jött azonban Argentína és Spanyolország is; utóbbi helyen Castróéknak jó néhány ingatlana van.

A 80 esztendős kubai vezetőnek állítólag már csak napjai vannak hátra, Hugo Chávez venezuelai elnök szerint az életéért küzd. Egyik spanyol orvosa viszont azt nyilatkozta, hogy Fidel állapota javul, de idős kora miatt csak lassan.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!