Hírek

2007.01.10. 17:16

Megvadult szarvasbika garázdálkodott Baranyában - Videó!

Több százezer forintos kárt okozott három parkoló autóban szerdán hajnalban egy magvadult szarvasbika a Pécs melletti Pogányban

Máté Balázs

Nézze meg a szarvasról készült videót! www.bama.hu

Több százezer forintos kárt okozott három parkoló autóban szerdán hajnalban egy magvadult szarvasbika a Pécs melletti Pogányban. A kétmázsás állat egy családi ház udvarába is bement, az emberektől egyáltalán nem tartott. A szarvasbikát vadászok lőtték ki.

Az állat tetemét egy kaposvári laboratóriumban vizsgálják, felmerült ugyanis a gyanú, hogy esetleg veszett volt. A vizsgálatnak mára várható eredménye, ha beigazolódik a veszettség, akkor védőoltást kapnak azok, akik a szarvassal kapcsolatba kerülhettek.

Egyelőre a szakemberek nem zárták ki azt sem, hogy a környék szántóin műtrágyát ehetett az állat, és a mérgezés tüneteit a szer váltotta ki, ezt azonban kevésbé valószínűsítik. A helyiek körében felvetődött az is, hogy a faluban tartotta valaki háza udvarán a most elszabadult szarvast, erre azonban egyelőre nincs bizonyíték.

A szakemberek szerint az sem nagyon elképzelhető, hogy a januárban szokatlanul meleg időjárás játszott volna közre a szarvasbika egyelőre megmagyarázhatatlan viselkedésében.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!