Hírek

2007.01.10. 14:15

Megosztaná március 15-én a rendőrség erőit Toroczkai

A rendőrség erőinek megosztását szeretné elérni március 15. idei ünnepén a Magyar Nemzeti Bizottság 2006, amely ennek érdekében minél több demonstrációt jelentenek be a fővárosban és vidéken - közölte a bizottság politikai ügyvivője szerdán Budapesten.

BAMA

Toroczkai László úgy fogalmazott, szeretnék megakadályozni, hogy a nemzeti ünnep a tavalyi október 23-ához hasonlóan "nézzen ki, azaz céljuk az, hogy ne tudjon a hatalom egy olyan hadsereget Budapesten felsorakoztatni, amellyel vérbe fojtanák a demonstrációkat és megemlékezéseket". Szerinte a rendőrség készül március 15-ére, hiszen a híradásokból tudni, hogy felfegyverzik őket, lovakat vásárolnak, bővíteni akarják a lovasrendőrség létszámát. "A hatalom retteg március 15-étől" - szögezte le és közölte, szeretnék megakadályozni, hogy az ünneptől félő hatalom "Budapesten komoly erőt tudjon felmutatni".

Toroczkai elmondta, a demonstrációkat magánszemélyek jelentik majd be a rendőrségen. A részletekről annyit árult el, hogy nem csak az MSZP és SZDSZ székházai előtt, hanem több médium épületénél is várhatók megmozdulások. Demonstrációkat jelentenek be minden megyeszékhelyen, országszerte több ezer emberre számítanak. Példaként említette, hogy a 64 Vármegye Ifjúsági Mozgalom, a Lelkiismeret ’88, valamint a Jobbik is segítséget ad a szervezéshez és nagyon sok magánszemély is jelentkezett már.
(MTI)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!