Hírek

2007.01.08. 17:18

Kupa Mihály visszavonul a politikától

É. S.

Elege van a politikából ezért nem indul újra Kupa Mihály a Centrum eddigi elnöke a január 27-i tisztújító kongresszuson – nyilatkozta a Magyar Hírlapnak a 66 éves politikus. Kupa Mihály 1990 és 1993 között az Antall-kormány pénzügyminisztere volt.

Miután szakított az MDF-fel, független képviselőként került vissza választókerületéből, Szerencsről a parlamentbe. 2001-ben létrehozta a Centrumot a Harmadik Oldal Magyarország pártból alakult ki, mely középen álló pártnak definiálta magát. A 2002-es választásokon nem sikerült a parlamentbe jutás, 3,9 százalékot ért el a Centrum, néhány hasonlóan magát középen állónak valló párttal együtt indulva. A második fordulóban az MSZP javára léptek vissza a Centrum képviselőjelöltjei. A 2006-os országgyűlési választásokra a remélt ötven helyett csupán 26 jelöltet tudtak állítani, és végül csupán 0,4 százalékos eredményt értek el.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!