Hírek

2007.01.29. 15:54

Kostunica az esélyes Szerbiában

BAMA

Boris Tadic szerb államfő hétfőn konzultációba kezdett a parlamentbe bekerült pártokkal, hogy a megbeszélések végén eldöntse, kinek ad kormányalakítási megbízást. Az elnök először a január 21-i választáson legtöbb mandátumot szerzett Szerb Radikális Párt tárgyalócsoportját fogadta, majd a nap folyamán találkozik saját Demokrata Pártja általa kijelölt megbízottaival.

Mivel a választáson győztes radikálisok nem tudnak kormányképes koalíciót összeállítani, megfigyelők szerint a szerb elnök nagy valószínűséggel Vojislav Kostunica jelenlegi miniszterelnököt kéri fel az elnök kormányalakításra.

Bárki is lesz déli szomszédunk új kormányfője, Szerbia modern kori történelmének egyik legnagyobb kihívásával kell szembenéznie: a szerb nép nemzeti bölcsőjének tartott Koszovó elvesztésével. A szakadár tartomány ugyanis jó eséllyel már ebben az évben elszakadhat az anyaországtól.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!