Hírek

2007.01.19. 17:18

Kisajátítják a patikusok az Aspirint?

Elképzelhető, hogy a fájdalomcsillapító Aspirint még sem lehet majd a patikákon kívül megvásárolni

B. B.

Elképzelhető, hogy a fájdalomcsillapító Aspirint még sem lehet majd a patikákon kívül megvásárolni. A készítmény forgalmazója, a Bayer Hungária Kft üzletágvezetője, Józsa János közölte: mivel nem szeretnék elveszteni a gyógyszerészek támogatását, a velük való egyeztetések után döntenek az Aspirin gyógyszercsalád sorsáról.

Több cég már elhatározta: leveteti készítményeit a „liberalizált” gyógyszerek listájáról. Több napilap úgy értesült, több gyógyszertár „megfenyegette” a gyártókat: ha kiengedik termékeiket a patikán kívüli forgalomba, nem árulják az orvosságaikat.

A szaktárca a gyógyszerforgalmazás további szigorítását tervezi. Az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ) főtitkára, Vámos György közölte: nincs árverseny a patikák között. Azt is kifogásolta, hogy a gyógyszertárak kartellt hoztak létre, és nyomást gyakorolnak a gyártókra, hogy „a tyúkszemtapaszon kívül mást ne lehessen árulni a patikákon kívül”.

Ezért az OKSZ bejelentést tesz a Gazdasági Versenyhivatalnál a Magyar Gyógyszerész Kamara ellen. Hávelné Szatmári Katalin, a kamara alelnöke visszautasította a vádakat.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!