Hírek

2007.01.28. 18:18

KDNP: meg kell állítani a társadalom elöregedését

BAMA

A Kereszténydemokrata Néppárt február 20-ra parlamenti vitanapot kezdeményez Magyarország demográfiai helyzetének áttekintésére. A „Jövőnk esélye a gyermek” címmel tervezett vitanap kezdeményezéséről szóló beadványt február 1-jén nyújtják be az Országgyűlésnek. Február 12-én, a parlament nyitó napján Harrach Péter, a KDNP országgyűlési képviselője felszólalást tervez az ügyben, február 17-én pedig konferenciát szerveznek a szakmai és a civil szervetek részvételével.
Semjén Zsolt, a KDNP elnöke korábban már hangsúlyozta, hogy az egész nyugdíjrendszert át kell tekinteni, s be kell vezetni a családi adózást, hogy megállíthassák a társadalom elöregedését.

„A nemzet megmaradása szempontjából a legfontosabb kérdés a demográfiai folyamatok megfordulása” – hangoztatta ősszel Semjén, aki szerint „ma a magyar nemzet fizikai létében van veszélyeztetve. A KDNP elnöke arra emlékeztetett, hogy a Franciaországban bevált családi adózás megfordíthatja a jelenleg negatív népesedési folyamatokat Magyarországon. „Míg nálunk 1,3, addig Franciaországban 3,2 az egy családra jutó gyermekszám” – hangoztatta a pártelnök.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!