Hírek

2007.01.01. 15:39

Gyömrő térségében volt a földmozgás epicentruma

A gyors felmérés szerint több millió forint kár keletkezett a földmozgás nyomán a 15 ezer lakosú Györmrőn, ám személyi sérülés nem történt - közölte Gyenes Levente polgármester.

BAMA

Sötétedéskor az utcán toporgó emberek a mínusz két fokos hideg elől hazamentek, e szerint a hideg legyőzte bennük a félelmet az esetleges újabb földmozgástól. A város bejárása során kiderült, hogy az önkormányzati hivatal tetejéről néhány cserép leesett a mozgás következtében, a húsz éve épült iskolai tornacsarnok fala pedig megrepedt. Ezért most majd statikai vizsgálatot kell tartani, hogy megtarthatják-e itt a tornaórákat, vagy netán új helyszínt kell keresni.

Több lakóház kisebb megrongálódásával kapcsolatban is érkeztek bejelentések, ezeket egyenként megvizsgálják majd, és a biztosító társaságokkal egyeztetik, hogy milyen kárenyhítést fizessenek ki a rászorulóknak. A pénzek kifizetésében számítanak a megyei önkormányzat vis major keretére is, és szükség esetén az önkormányzat saját forrásaiból is elkülönít erre külön összeget - közölte a polgármester.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!