Hírek

2007.01.23. 17:05

George Bush meghallotta a magyarok hangját

Kedvező fordulatra számít April Foley az Egyesült Államok budapesti nagykövete a magyarok vízumkötelezettségének mihamarabbi feloldása ügyében

BAMA

Kedvező fordulatra számít April Foley az Egyesült Államok budapesti nagykövete a magyarok vízumkötelezettségének mihamarabbi feloldása ügyében. „Mikor George Bush Magyarországon járt, meghallotta a magyarok hangját és megértette, milyen fontos nekik ez a kérdés” – mondta kedden a diplomata.

A nagykövet-asszony szerint Bush elnök egyik legfőbb célja az uniós és NATO tagállamok mihamarabb teljes vízummentességet élvezhessenek, ugyanakkor elismerte, hogy a javaslatot jelenleg a demokrata többségű kongresszus mindkét házának meg kell szavaznia.

George Bush azonban a magyar idő szerint szerda hajnali háromkor tartott „Az unió helyzetéről” szóló beszédében elsősorban az egészségbiztosításban tervezett reformjával és az Egyesült Államok iraki szerepvállalásával foglalkozott, habár érintette a bevándorlás kérdését is, amelyet a „kiemelt területek” közé sorolt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!