Hírek

2007.01.17. 14:45

Fidesz: lejáratóhadjárat a vonatokon

A Fidesz szerint a MÁV Intercity járatain olyan "szocialista propagandakiadványt" adnak ingyen az utasoknak, amelyben egy Orbán Viktort lejárató, Gyurcsány Ferencet magasztaló írás jelent meg.

BAMA

Az Intercity-n utazók a MÁV tiszteletpéldányaként kapják meg az egyébként 595 forintba kerülő MIX magazint, amelynek főszerkesztői vezércikke "Orbán Viktor tudatos, gyalázatos stílusú és alpári lejáratását tartalmazza" - mondta Szijjártó Péter, a legnagyobb ellenzéki párt kommunikációs vezetője. Hozzátette: az említett cikkben "egy szánalmasan szolgalelkű, ömlengő magasztalás" is szerepel Gyurcsány Ferencről, "amit talán a Kim Dzsong Il észak-koreai vezért kötelességből ajnározó helyi újságírók is megirigyelnének". Szijjártó felháborítónak tarja, hogy miközben a MÁV eddig 16 százalékkal emelte a vonatjegyek árát, és tavasszal újabb 17 százalékos emelésre készül, egy szocialista propagandakiadványt ingyenesen megkaphatnak az utasok.

Kavalecz Imre, a MÁV szóvivője reagálásában az MTI-nek elmondta: a vonatokon elhelyezett különféle sajtótermékek nem propagandaeszközök, a vasúttársaság az újságokkal "plusz szolgáltatást" nyújt az utasoknak. Kiemelte: az utazás hasznos eltöltését kívánják elősegíteni, hasonlóan más közlekedési vállalatokhoz, illetve légitársaságokhoz. Kavalecz emlékeztetett arra, hogy az intercity-n az utasok évek óta ingyenesen olvashatnak különféle lapokat, többek között Metrót, Világgazdaságot, Heti Választ. Hozzáfűzte: ezek tartalmát a MÁV nem vizsgája.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!