Hírek

2007.01.28. 18:35

Egymást ölik a palesztinok

BAMA

Folytatódtak az összecsapások Gázában a Hamasz és a Fatah között. A héten feléledt harcok így immár legkevesebb 24 halálos áldozatot követeltek, legalább hetvenen megsebesültek. Szombatra virradóra a gázai egyetem közelében robbant ki tűzpárbaj a kormányt adó iszlámista Hamasz és a Mahmud Abbasz elnök mögött álló Fatah fegyveresei között, ezekben két Fatah-fegyveres halt meg.

Két férfi életét gépkocsiba rejtett pokolgép robbanása oltotta ki, egy Fatah-aktivista pedig belehalt pénteken szerzett súlyos sebesülésébe. Szombat este egy kétéves palesztin kisgyermek vesztette életét a Gázai övezet északi részén vívott összecsapásokban.

A legújabb erőszakhullám csütörtök este kezdődött. Az összetűzések leghevesebb napja, péntek, összesen 16 halálos áldozatot követelt. A halálos áldozatok között két járókelő is volt. A fegyveres csoportok mintegy negyven túszt is ejtettek egymás soraiból.

A libanoni és gázai övezeti erőszak megállítását szorgalmazta vasárnap XVI. Benedek pápa. A katolikus egyházfő mélységes fájdalmát fejezte ki a közel-keleti erőszak újabb hullámai miatt, és párbeszédre szólította fel a térség népeit.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!