Hírek

2007.01.25. 18:13

Diákokat fognak perbe okirat hamisítás címén

BAMA

Magánokirat hamisítás miatt indult büntetőeljárás 41 nyíregyházi középiskolai diák ellen, akik hamis orvosi igazolással kerülték a tanítási órákat. Mi több, állítólag árusították, forgalmazták is az áldokumentumokat.

Kiss Sándor, a helyi rendőrkapitányság bűnügyi osztályvezetője a vétkes, ám leleményes nebulók közül 31-en csak használták a hamisított papírokat, míg tízen az álokirat készítésében és árulásában is tevékenyen részt vettek. A rendőrök úgy tudják, hogy az igazolásokat a MÁV- és a Volán-pályaudvar környékén kínálták egymásnak a 15-20 év közötti diákok.

Egy-egy „okiratért” egyébként 250 forintot kértek. Mizsák Emília nyomozó elmondta: az ügy úgy pattant ki, hogy az egyik nagymama unokája után vitte az iskolába otthon felejtett tanszereit, s legnagyobb meglepetésére a tanár közölte vele, a gyermek otthon van, hiszen beteg. Ekkor vált világossá, hogy a fiatalok az interneten találtak egy kitöltetlen orvosi igazolást, azt színes nyomtatóval sokszorosították, majd névre szólóan töltögették ki egymásnak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!