Hírek

2007.01.10. 16:57

Bosznia-Hercegovinából hazatért rendőröket köszöntöttek

Bosznia-Hercegovinából hazatért rendőröket, határőröket köszöntötték és jutalmazták a Nemzetközi Oktatási Központban szerdán Budapesten.

BAMA

Pallagi Imre alezredes, a bosznia-hercegovinai békeműveleti misszióban részt vevő 27 fős magyar szakasz parancsnoka beszédében hangsúlyozta, hogy csapatszolgálati feladatok ellátására kiképzett és felszerelt rendőri egységet korábban még nem küldött külföldre a rendőrség.

Mint mondta, bebizonyították a világnak, hogy jók a magyar rendőrök, akik hírnevet is szereztek maguknak, hiszen minden külföldi vezető elismeréssel nyilatkozott munkájukról.

A bűnügyi munka mellett tömegkezelési feladatokra is felkészültek odakint, így sokszor készenlétben kellett állniuk, de ilyen feladatokra végül nem vetették be őket - ismertette Pallagi Imre.

Kiemelte, hogy munkájukra nagy figyelem irányult, mert ilyen  műveletben nem lehet hibázni, hiszen minden hiba azonnal nemzetközi  szintűvé dagad. Ismertetése szerint a közrendvédelmi feladatok - járőrözés és  ellenőrzések - mellett bűnügyi nyomozói tevékenységet is elláttak, azonban ezt nem részletezte.

Munkájukról szólva elmondta, hogy az emberek megszokták a nemzetközi jelenlétet, így munkatársainak nem volt nehéz dolga  például a közúti ellenőrzések során. A magyarokat talán kicsit  barátságosabban fogadták, mint másokat - tette hozzá. A két évet Boszniában szolgáló magyar parancsnok legnagyobb sikerének azt tartja, hogy a magyar rendőrség kiválóan be tudott illeszkedni a békeműveleti misszió munkájába.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!