Hírek

2007.01.20. 20:32

Azonosította Litvinyenko gyilkosát a Scotland Yard

„A múlt héten azonosította a Scotland Yard a sugárzó izotóppal megölt dezertőr orosz belbiztonsági tiszt, Alekszandr Litvinyenko feltételezett gyilkosát, aki hamis EU-útlevéllel utazott be Nagy-Brittaniába” – adta hírül a szombati The Times.

V.M.

A példátlan gyilkossági ügy felgöngyölítésén dolgozó brit nyomozók a vezető londoni napilap forrásai szerint a Heathrow repülőtér biztonsági kameráinak felvételeinek segítségével tudták beazonosítani a bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható személyt. A rendőrség egyelőre nem hozza nyilvánosságra a képeket, de a megölt exügynök baráti köréből származó értesülés szerint a „Kreml által küldött bérgyilkosról van szó”. A gyanúsított néhány órával azután, hogy egy londoni szállodai szobában Litvinyenko teájába tette a halálos adag polóniumot, litván vagy szlovák útlevéllel el is hagyta az országot. Litvinyenko háromheti haláltusa után november 23-én hunyt el.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!