Hírek

2007.01.25. 16:13

Az európai gazdaság jövőjéről Davosban

Magyarország hasonló problémákkal küzd, mint az EU országok nagy része: a reformok szükségességének elfogadtatásával és ezek véghezvitelével, valamint a versenyképesség növelésével – derült ki annak a munkacsoportnak ülésen, amelyen Gyurcsány Ferenc miniszterelnök is részt vett csütörtökön, a davosi Világgazdasági Fórumon.

K. I.

A megbeszélésen – a kormányszóvivő beszámolója szerint – megállapították, hogy az EU versenyképességének növeléséhez minden államban csökkenteni kell az állam túlszabályozását és rugalmasabbá kell tenni a piacokat. A fő kérdésnek azt tartották a résztvevők, hogy a polgárok támogatják-e a reformokat és a változásokat, amelyek mindenképpen szükségesek ahhoz, hogy az EU fel tudjon zárkózni Ázsia és az Egyesült Államok versenyképességéhez, ne maradjon le tőlük.

Abban is egyetértettek, hogy az EU sorsa nem a brüsszeli döntéshozók, hanem az egyes államok kezében van. A kormányfő svájci látogatása alkalmával találkozott több magyarországi külföldi befektetővel, EU kormánytagokkal, és tárgyalt uniós biztosokkal is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!