Hírek

2006.12.17. 16:15

Országos razzia a közutakon hétfőn és kedden

Cs. E.

Az Európai Unió tagállamaira és négy másik országra – Romániára, Svájcra, Norvégiára és Moldáviára – kiterjedő, egyhetes sebességellenőrző akciót szervez a TISPOL, az unió közlekedésrendészeti szerveit összefogó szervezet.

A magyar rendőrség – mint a TISPOL teljes jogú tagja – részt vesz az ellenőrzés végrehajtásában, és december 18-án és 19-én napi 8-8 órában a fővárosban és az ország valamennyi megyéjében fokozott közúti ellenőrzést tart. Mivel az ittas vezetés legnagyobb arányban a lakott területeken belüli utakon fordul elő, így alapvetően ezeken az utakon várható a fokozottabb ellenőrzés.

A kontinens jelentős részére kiterjedő közúti ellenőrzés indoka az, hogy az ittas, illetve bódult állapotban történő járművezetés Európában és Magyarországon egyaránt kiemelt közlekedésbiztonsági kockázatot jelent, s egyike a három fő baleseti oknak. Magyarországon még az európai uniós átlagnál is magasabb az ittas vezetés aránya: tavaly a személyi sérüléses balesetek 12,4 százalékát – azaz minden hetedik balesetet – ittas vezető okozta.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!