Hírek

2006.12.08. 16:59

Orbán igazságtalan ellátórendszertől tart

Egy igazságtalan ellátórendszer kialakulásának veszélyét látja a parlament előtt fekvő egészségügyi csomagban a Fidesz elnöke. Orbán Viktor a Nemzeti Egészségügyi Kerekasztal pénteki ülésén elmondta, nem kerülhetnek ki a közirányítás alól olyan szolgáltatások, amelyek az emberek biztonságát garantálják.

BAMA

Az ellenzék vezére fenntartotta korábbi véleményét, miszerint az egészség nem üzlet, de ez nem jelenti azt, hogy ne fogadná el, hogy szükség van a tőke bevonására. Olyan megoldásokat szorgalmaz, amelyek számolnak a realitásokkal, de nem szolgáltatják ki profitérdekeknek az egészségügyi intézmények működését. Úgy látja, az emberek életminőségét az javítaná, ha az elkövetkező évek uniós pénzei az emberi erőforrásokat fejlesztenék, nem pedig kizárólag az infrastrukturális beruházásokba áramlanának. Orbán szerint a kormánynak nincs joga a törvényhozást megkerülve, rendeleti úton rendszerváltás értékű programokat végigvinni.

Ez utóbbi kijelentéseit Molnár Lajos egészségügyi miniszter később levélben utasította vissza, megemlítve, hogy a kormány már öt egészségügyi törvénycsomagot terjesztett az Országgyűlés elé. Azt viszont fontosnak tartja, hogy a pártok vezetői személyesen tájékozódjanak az átalakítás terveiről.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!