Hírek

2006.12.17. 14:38

Megtalálták a BKV új igazgatóját

Hagyó Miklós egy nappal munkába állása után bejelentette, hogy a főváros megválik a BKV vezetői posztját betöltő Aba Botondtól

BAMA

Nem vesztegette az idejét Hagyó Miklós, a múlt csütörtökön megválasztott főpolgármester-helyettes: egy nappal munkába állása után bejelentette, hogy a főváros megválik a BKV vezetői posztját betöltő Aba Botondtól. Az utódlásról egyelőre nem nyilatkozott, mindöszsze annyit árult el, hogy a közlekedési vállalat januárban munkába álló új első emberét jövő szerdán nevezi meg.

„A közlekedési vállalatnál új időszámításra van szükség, ehhez pedig új ember kell. A városvezetésnek már van jelöltje a posztra, de a nevét egyelőre nem közöljük, mert előbb a fővárosi frakciókkal akarjuk megismertetni” - nyilatkozta Hagyó Miklós. Aba Botond nem kommentálta Hagyó bejelentését, új pozíciót nem ajánlottak föl számára. Mivel a BKV vezérigazgatójának a szerződése jövő tavaszig szól, idő előtti távozása miatt végkielégítésre tarthat igényt.

Aba 26 éve dolgozik a BKV-nál, 13 éve vezérigazgató. Leváltását Demszky Gábor főpolgármester nyáron már felvetette a Combinók próbaüzeme során bekövetkezett hibasorozat miatt. Aba leváltása akkor a szocialisták ellenállásába ütközött. Steiner Pál budapesti szocialista frakcióvezető tudni véli, hogy a BKV vezérigazgatói posztjának várományosa a korábbi Főtaxi-, majd Nógrád Volán-vezér, Antal Attila.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!