Hírek

2006.12.13. 18:15

Legfeljebb a fizetés fele lehet a jutalom

Új, egységes teljesítményértékelő rendszert vezet be a kabinet január 1-jétől

BAMA

Új, egységes teljesítményértékelő rendszert vezet be a kabinet január 1-jétől, valamint ugyanekkor kezdi meg működését a Kormányzati  Személyügyi Szolgáltató és Közigazgatási Központ – jelentette be tegnap a kormányszóvivői tájékoztatótn Szetey Gábor. A személyügyi államtitkár elmondta: az új teljesítményértékelés január 1-jétől a központi közigazgatás vezetői  körét érinti, július 1-jétől pedig a teljes állományra vonatkozik.

Szetey Gábor elmondta: a kötelező elosztás és a teljesítményarányos jutalom megoszlása úgy néz ki, hogy a jó, vagyis az elvárt teljesítmény nyújtásakor az érintettek fizetésének 3-14 százaléka lehet a jutalom. Az elképzelések szerint ebbe a körbe a munkavállalók 50-60 százaléka tartozik majd.

A hivatal számításai szerint 20-30 százaléknyian lehetnek azok, akik „magas színvonalon” teljesítenek: ők fizetésük 17-31 százalékát vihetik haza pluszpénzként. Kivételes teljesítmény elérésekor – a  számítások szerint várhatóan 10 százaléknyi munkavállaló tartozik ide – a  fizetés 33-56 százaléka lehet jutalom.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!