Hírek

2006.12.11. 18:58

Keresik a kém gyilkosát

Orosz és brit nyomozók együtt próbálják kibogozni a Litvinyenko-ügy szálait. Közben Hamburgban is vizsgálódnak a rendőrök, mert az orosz exkém megmérgezésével vádolt egyik orosz gyanúsított, Dmitrij Kovtun lakásán a polónium 210-es izotóp maradványaira bukkantak.

Csák E.

A meggyilkolt hírszerző közeli ismerősét, Andrej Lugovojt három órán át faggatták hétfőn egy moszkvai kórház zárt osztályán. Az üzletember hangsúlyozta, hogy tanúként hallgatták ki. Új fejlemény az ügyben, hogy lapértesülések szerint Litvinyenko és Lugovoj szoros kapcsolatban állt olyan védelmi és biztonsági ügyekkel foglalkozó nagyvállalatokkal, amelyek zavaros vizeken eveztek. A moszkvai nyomozóhatóság szakemberei egyébként Londonba készülnek, hogy kihallgassák Borisz Berezovszkij Nagy-Britanniába települt üzletembert és a szintén brit menedékjogot élvező Ahmed Zakajev lázadó csecsen vezetőt. Az orosz hatóságok Berezovszkijt csalással, Zakajevet pedig terrorizmusban való részességgel vádolják. Az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat korábbi alkalmazottjának megölése után többek között Borisz Berezovszkijt is meggyanúsították a gyilkosság kitervelésével, mondván: a korábbi oligarchának érdekében állhat Vlagyimir Putyin lejáratása.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!