Hírek

2006.12.14. 09:46

Görbiczék feledtették a német pofont

BAMA

A németek ellen elszenvedett súlyos vereséget követően a magyar válogatott 16 góllal legyőzte Lengyelország csapatát a svédországi női Európa-bajnokság középdöntőjének második fordulójában, Göteborgban.

Ezzel Németh András együttese már legrosszabb esetben is az 5. helyért léphet pályára szombaton. A találkozó nagy kérdése volt, hogy a keddi pofont sikerült-e valamennyire elfelejtenie a magyar játékosoknak, és tudják-e érvényesíteni a papírformát. Már az első percek alapján látszott, hogy igen. Jól védekeztek a játékosok, s ha kellett, Pálinger védett bravúrral.

A lengyelek tíz perc után gól nélkül álltak (6-0). A 11. percben megszületett az első lengyel találat, de újabbak sokáig nem követték (10-2). A 7-8 gólos előnyt a szünetig tartották Görbiczék. A fordulást követÕ néhány percben a lengyelek mintha a pályán sem lettek volna, ezt pedig két és fél perc alatt négy góllal büntette a magyar válogatott. A villámrajt el is döntötte a mérkőzést.

A sokáig bénult rivális 22-9 után lőtt ismét gólt, majd szinte felváltva estek a találatok, így a különbség szinte alig változott. A felszabadult végjátékban egyremásra születtek a magyar találatok, minden mezőnyjátékos eredményes volt, a végül kiütéses, 16 gólos győzelemmel zárult találkozón. Ma 19.15-kor a norvégok következnek.

Németh András szövetségi ka- pitány: "Nagyon nehéz helyzetből kezdtük a találkozót, ezért is örülök annak, hogy a lányok fel tudtak állni a padlóról. Különösen az elején játszottunk jól, koncentráltan. A norvégok elleni találkozón is nyerni szeretnénk, de óriási hiba lenne most számolgatásokba kezdeni. Nagyon boldog leszek, ha legyőzzük őket."

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!