Hírek

2006.12.13. 12:08

Fidesz: Hiller fizetést sem érdemel, nemhogy jutalmat

Hiller István oktatási miniszter eddigi teljesítménye alapján nemhogy jutalmat, de fizetést sem érdemel, mert tevékenységével csak nehezítette a szegényebb sorú fiatalok továbbtanulási lehetőségeit - hangoztatta a Fidesz két politikusa, akik szerdán a szaktárca épülete előtt tartottak sajtótájékoztatót.

BAMA

Ágh Péter és Cser-Palkovics András helyettes szóvivő arra hívta fel a figyelmet, hogy Hiller István az MSZP választási ígéretei közül szinte mindegyiket megszegte a tandíj bevezetésével, az államilag támogatott felsőoktatási helyek számának csökkentésével, vagy a pedagógusok elbocsátásával. Ha a Gyurcsány-kormányban a jutalmat és a prémiumot annak alapján osztják, hogy valaki "jót tett-e az embereknek", akkor Hiller Istvánnak még a fizetését is vissza kellene fizetnie vélekedett a szóvivő.

Cser-Palkovics András utalt arra is, hogy az államilag finanszírozott felsőoktatási helyek számát 62 ezerről 56 ezerre csökkentette az oktatási tárca, és ezzel "gátat" állított a fiatalok elé. Iskolabezárások, pedagógus elbocsátások, reálbércsökkenés várható jövőre a szférában. A politikus szerint az, hogy a kormánytagok jutalmaikat jótékony célokra ajánlják fel, csak az emberek felháborodásának eredménye.
(MTI)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!