Hírek

2006.12.20. 14:15

Bontani kellene a lellei homokfövenyt

Bontani kellene a fövenyt a balatonlellei lídón, ám a tóparti város polgármestere bizakodó: abban reménykedik, hogy törvénymódosítással fennmaradhat az idén nyáron rendkívül népszerűvé vált homokstrand. A bontás ellen korábban közel tízezren tiltakoztak aláírásukkal.

BAMA

"Nagyon remélem, hogy még nincs lefutva ez a meccs" - mondta Kenéz István szerdán az MTI érdeklődésére, azt követően, hogy a Közép-dunántúli Környezetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség a napokban ismételten elutasította a balatonlellei fövenystrand kivitelezőjének a lídó fennmaradása érdekében benyújtott kérelmét. A hatóság egyszer már elrendelte a lídó visszabontását, arra való hivatkozással, hogy annak felhomokozása a vízjogi létesítési engedélytől eltérően történt. Ezúttal érdemi vizsgálat nélkül újból elutasította a fennmaradásra vonatkozó kérelmet, így az eredeti határozat továbbra is érvényben van.

A felügyelőség ugyanakkor határozatában megjegyezte: a vízi létesítmény fennmaradásának engedélyezéséhez a Balaton-törvény módosítására lenne szükség, ezért az illetékes szakminisztériumhoz fordulnak a kérdés megoldása érdekében.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!