Hírek

2006.12.18. 16:05

Áldás és intelem Rómából

A pápa a háborúzókról, a kábítószerről és a fogyasztói társadalomról beszélt a karácsonyi készülés jegyében.

K. I.

„Azokra a fivéreinkre és nővéreinkre gondoljunk advent harmadik vasárnapján, akik a Közel-Keleten, Afrikában és a világ más részein háborúban élnek. A Szíriába menekült irakiakra. Milyen örömünnep lesz számukra a karácsony?” – kérdezte a római Szent Péter téren XVI. Benedek. A katolikus egyházfő a betegekhez és magányosokhoz intézte szavait. Azokhoz, akik testben és lélekben szenvednek és elhagyatva érzik magukat.

A pápa a fiatalokhoz is szólt, akik elveszítették az igazi öröm érzését, s ezt hamis sikerekben, hamis szórakozásban keresik, a fogyasztói társadalom csábításaiban, a kábítószer mesterséges paradicsomában. A karácsony Rómában az idén is a hagyomány nevében telik. A Szent Péter-bazilika előtt már áll a fenyő, építik a betlehemet. A karácsony éjféli szentmisét XVI. Benedek pontifikálja a székesegyházban, 25-én délben pedig urbi et orbi áldását adja Róma városára és a világra.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!