Hírek

2006.12.04. 18:37

A szökött rab valószínűleg megtervezte menekülését

Információt adott a pénteki fogolyszökés ügyében a budapesti rendőrfőkapitány bűnügyi helyettese.

BAMA

Tóth Gábor az egyik reggeli tévéműsorban kijelentette: „az első pillanatokban a körülmények alapján még úgy tűnt, hogy ez egy spontán szökés, de a menet közben gyűjtött adatok arra utalnak, hogy van bizonyos szándékosság és előkészítettség ebben az akcióban”. Jelezte, hogy a megszökött fegyenc, Tamás Imre Zoltán korábban többször is kifejtette rabtársainak, hogy nem érzi túl jól magát a „hűvösön”, szeretne onnan kikerülni.

Információink szerint akkor is több hónapos rendőri előkészítő munkára volt szükség, amikor annak idején a keresésére indult a rendőrség. A szökés után egyébként vizsgálat indult, hogy megfelelők-e a rendelkezésre álló kényszerítőeszközök, avagy korszerűbb bilincseket kell-e alkalmazni. Megszólalt az ügyben Csere László vezérőrnagy is. Szerinte egyértelműen szigorítani kell az előállítások biztonságát. Ugyanakkor közölte: a fegyenc nem juthatott még ki Budapestről.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!