Hírek

2006.12.07. 05:19

A polcokon marad a romlott étel

A törökbálinti nagykereskedés lejárt szavatosságú termékeket hozott forgalomba úgy, hogy átcsomagolta őket.

T. M.

Nem hozzák nyilvánosságra, hogy melyik nagykereskedő termékeit cimkézték át a törökbálinti élelmiszerraktárban. A törökbálinti nagykereskedés lejárt szavatosságú termékeket hozott forgalomba úgy, hogy átcsomagolta őket. Ilyen mértékű visszaélést még soha nem tapasztaltak az ellenőrök, de mivel nem hozzák nyilvánosságra a cég nevét, az árukat a kereskedők nem tudják levenni a polcokról. Pedig valószínűleg az egész országba jutott belőlük.

A Pest Megyei Állategészségügyi és Élelmiszer-ellenőrző Állomás vezetője a raktárt már néhány hete felkereste, és a hiányosságok miatt felfüggesztette a működését. Utóellenőrzésre mentek ki, amikor az egyik munkatársuk acetonszagot érzett. A furcsa szag vezette el az ellenőröket egy olyan helyiségbe, ahol korábban nem jártak.

Itt bukkantak rá azokra az igen jó minőségű hamisított címkékre, amelyek segítségével átcsomagolták az élelmiszereket. A lejárt szavatosságú élelmiszerek palettája szinte teljes: fagyasztott hús, készétel, tojás, lekvár, csokoládé és még sok egyéb van köztük – közölte Virsinger György. Ha megvan a teljes terméklista, azt elküldik a megyei állategészségügyi intézetekhez, hogy ellenőrizzék a területükön megtalálhatók-e ezek a boltokban.

A beszállító cég nevét az adatvédelmi biztos szerint is nyilvánosságra kellene hozni. Péterfalvi Attila szerint egy egészségkárosító termékekkel kereskedő vállalkozás nem érvelhet a jó hírnevének megsértésével. A biztos megérti a hatóságok félelmeit, hiszen egy esetleges kártérítés kifizetésére nem lenne pénzük, egy olyan esetben azonban, amikor bizonyított tényekre hivatkoznak, nyilvánosságra kell hozni az eredményeket.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!