Hírek

2006.12.07. 05:19

A polcokon marad a romlott étel

A törökbálinti nagykereskedés lejárt szavatosságú termékeket hozott forgalomba úgy, hogy átcsomagolta őket.

T. M.

Nem hozzák nyilvánosságra, hogy melyik nagykereskedő termékeit cimkézték át a törökbálinti élelmiszerraktárban. A törökbálinti nagykereskedés lejárt szavatosságú termékeket hozott forgalomba úgy, hogy átcsomagolta őket. Ilyen mértékű visszaélést még soha nem tapasztaltak az ellenőrök, de mivel nem hozzák nyilvánosságra a cég nevét, az árukat a kereskedők nem tudják levenni a polcokról. Pedig valószínűleg az egész országba jutott belőlük.

A Pest Megyei Állategészségügyi és Élelmiszer-ellenőrző Állomás vezetője a raktárt már néhány hete felkereste, és a hiányosságok miatt felfüggesztette a működését. Utóellenőrzésre mentek ki, amikor az egyik munkatársuk acetonszagot érzett. A furcsa szag vezette el az ellenőröket egy olyan helyiségbe, ahol korábban nem jártak.

Itt bukkantak rá azokra az igen jó minőségű hamisított címkékre, amelyek segítségével átcsomagolták az élelmiszereket. A lejárt szavatosságú élelmiszerek palettája szinte teljes: fagyasztott hús, készétel, tojás, lekvár, csokoládé és még sok egyéb van köztük – közölte Virsinger György. Ha megvan a teljes terméklista, azt elküldik a megyei állategészségügyi intézetekhez, hogy ellenőrizzék a területükön megtalálhatók-e ezek a boltokban.

A beszállító cég nevét az adatvédelmi biztos szerint is nyilvánosságra kellene hozni. Péterfalvi Attila szerint egy egészségkárosító termékekkel kereskedő vállalkozás nem érvelhet a jó hírnevének megsértésével. A biztos megérti a hatóságok félelmeit, hiszen egy esetleges kártérítés kifizetésére nem lenne pénzük, egy olyan esetben azonban, amikor bizonyított tényekre hivatkoznak, nyilvánosságra kell hozni az eredményeket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!