Hírek

2006.12.03. 17:25

A pápa elégedett a török út eredményeivel

A keresztény-muzulmán párbeszédet és a keresztény egyházak mind őszintébb együttműködését szolgálta a pápa szerint törökországi vizitje

fk

A keresztény-muzulmán párbeszédet és a keresztény egyházak mind őszintébb együttműködését szolgálta a pápa szerint törökországi vizitje. XVI. Benedek vasárnap emlékezett meg nagy jelentőségű, pénteken befejeződött négynapos törökországi apostoli látogatásáról.

Reményét fejezte ki, hogy ez a vizit meghozza majd gyümölcseit a muzulmán hívőkkel folytatott párbeszéd elmélyítésében és valamennyi keresztény egyház mind őszintébb együttműködésében. Köszönetet mondott Törökország hatóságainak és a török népnek a hagyományaikhoz hű, vendégszerető fogadtatásáért is.

XVI. Benedek ugyanakkor mélységes sajnálkozásának adott hangot amiatt, hogy Kínában újabb katolikus püspököt neveztek ki pápai jóváhagyás nélkül. Ez volt az első hivatalos reagálás a Szentszék részéről a kelet-kínai Csiangszu tartománybeli Hszücsou város püspökének felszenteléséről, amelyet a pekingi kormány által támogatott Kínai Hazafias Katolikus Szövetség végzett el.

Kína 1951-ben, a kommunista hatalomátvétel után két évvel szakított a Szentszékkel és saját katolikus egyházat hozott létre. Hivatalosan csak az ez alá tartozó egyházközségek működhetnek az országban, de milliók követik illegális körülmények között a római egyházat.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!