Hírek

2006.11.01. 15:56

Orbán Viktor lekommunistázta a kormánypártiakat

A legrosszabb kommunista időket idéző hazugságnak nevezte Orbán Viktor, a Fidesz elnöke a strasbourgi beszédét követő kormánypárti bírálatokat

T. G.

A legrosszabb kommunista időket idéző hazugságnak nevezte Orbán Viktor, a Fidesz elnöke a strasbourgi beszédét követő kormánypárti bírálatokat. A volt miniszterelnök az Országgyűlés Európai ügyek bizottsága előtt az elhangzó kérdéseket az alábbiak szerint minősítette: „régi kommunista tempóval van dolgunk, ezek nem kérdések, ezek álkérdések, valójában kérdés formájában megfogalmazott vádak és politikai támadások.” A Fidesz elnöke a meghallgatás során előszeretettel használta a kormánypárti honatyákra a kommunista jelzőt, melyet a koalíciós képviselők egy része ki is kért magának.

A Fidesz-elnök meghallgatását Eörsi Mátyás szabad demokrata képviselő, a bizottság elnöke kezdeményezte. A koalíciós pártok képviselői egyetértettek abban: Orbán kárt okozott azzal, mikor az Európai Parlament néppárti frakciójának tanácskozásán azt mondta: az EU-nak világossá kell tennie, nem nyújt segítséget csaló és hazug, a kommunista erkölcsiséget máig fel nem adó kormányoknak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!