Hírek

2006.11.06. 11:16

Gyenge bajnoki, nagy győzelmek

Igencsak gyengére sikeredett a Borsodi Liga 12 fordulója a hétvégén. Bár a játékot tekintve nem nagyon beszélhetünk igazi csatákról, a pontversenyben mégis fontos mérkőzések voltak a hétvégiek.

BAMA

Az egyetlen jó meccs a Kaposvár történelmi győzelmével végződött. A somogyiak 3-1-re verték a Zalaegerszeget a jó iramú mérkőzésen, így a Rákóczi történetében először verte otthon élvonalbeli mérkőzésen a ZTE-t. Szintén nagy győzelmet aratott a Vác otthonában a REAC egy bomba góllal, ám Somorjai 25 méteres találatán kívül sok mindent pozitívumot nem említhetünk a gyenge iramú, eseménytelen mérkőzésről. A két csapat a táblázat utolsó két helyén áll, a tét tehát csak az volt, melyik együttes kilátásai romlanak tovább. Az utolsó percben Hajdú góljával 2-1-re verte a Tatabánya a Győrt, így sikerült a három pontot otthon tartani. Egy góllal nyert a PMFC Pécs-Plaza a Paks ellen, s ezzel a pécsiek vezetőedzőjük ultimátumának engedelmeskednek. Keszei Ferenc a szezon végéig 10 pontot követel csapatától, s a mostani győzelem – akárcsak a Bp. Honvéd elleni – is idegenben esett. Gólnélküli döntetlennel végzett a Vasas otthon az FC Sopron ellen, míg döntetlen lett az MTK Budapest-Budapest Honvéd találkozó is mindkét oldalon két-két találattal. A korábbi mérkőzésen, pénteken a Fehérvár 2-0-t játszott a Diósgyőri VTK, míg a 12. forduló rangadójának számító DVSC-TEVA – Újpest mérkőzést hétfőn 18 órától rendezik.

A pontversenyben az MTK Budapest vezet 28 ponttal, míg a Zalaegerszegi TE FC rosszabb gólaránnyal, de szintén 28 ponttal áll a második helyen. Harmadik a FC Fehérvár 22-vel, de a székesfehérváriakat biztosan letaszítja a dobogóról a hétfő esti győztes, döntetlen esetén pedig a DVSC-TEVA a jobb gólaránnyal.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!