Hírek

2006.11.27. 06:26

Európai színvonalú fejlődés a célunk

Az agrártárca az elmúlt héten sajtótájékoztatón ismertette az ágazatnak a jövő évi költségvetésből adódó lehetőségeit. Gráf József földművelésügyi és vidékfejlesztési Miniszter leszögezte, hogy a következő 6 évben az 1,5 billió forintos vidékfejlesztési és 1,5 billió forintos közvetlen európai támogatással olyan fejlődést lehet elérni a magyar agráriumban, mint amilyen az Európai Unió fejlett országaiban végbement.

BAMA

Szavai szerint a jövő évi agrárpolitika céljai között szerepel a versenyképesség javítása, az EU-s támogatások maximalizálása, a kárenyhítési rendszer bevezetése, a szakigazgatás átalakítása, a bürokrácia csökkentése, valamint az intézményrendszer korszerűsítése. Utóbbi keretében csökken a minisztérium létszáma, a tárcánál csak a jogalkotási feladatok és uniós ügyek maradnak. Jövőre 220 milliárd forintos területalapú támogatással számol a tárca, agrár- és vidékfejlesztésre 156 milliárd forint jut. Utóbbiból a nemzeti vidékfejlesztési terv keretében 85 millió, az Új Magyarország Vidékfejlesztési Programon belül pedig 36 milliárd forint áll rendelkezésre.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!