Hírek

2006.11.17. 10:46

Draskovics újabb reformjai

vg.hu

Szűnjenek meg az úgynevezett nulladik nyelvi előkészítő évfolyamok, és normál általános iskolákba olvadjanak be a zene-, rajz- és tánciskolák - javasolja a Draskovics Tibor-féle Államreform-bizottság.

A Magyar Bálint által néhány évvel ezelőtt bevezetett, a középiskolai tanulmányokat megelőző, emelt szintű nyelvoktatást nyújtó nulladik évfolyamról azt írja jelentésében a bizottság, hogy növeli a közoktatásban töltött képzési időt, ami többletfinanszírozási igényt von maga után. Az alapfokú művészetoktatási intézményekről több szakmai vita folyt az elmúlt hónapokban, ezeket az intézményeket ugyanis kiemelt összeggel támogatja az állam.

A bizottság szerint ez ilyen formában csak jelentős erőfeszítéssel tartható fenn, ezért célszerű részleges integrálása az általános iskolai képzésbe, a feltételek szigorítása, az ellenőrzés és a szankcionálás lehetőségének megteremtése.

vg.hu -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!