Hírek

2006.10.28. 20:01

Tart az „alkotmányozó nemzetgyűlés” budai Várban

Mintegy ezren gyűltek össze szombat este budai Várban, a Mátyás-templom mellett, a Magyar Nemzeti Bizottság 2006 "alkotmányozó nemzetgyűlésén".

BAMA

A délután fél hat körül elkezdődött rendezvényen elsőként Takács András, a Magyar Nemzeti Bizottság 2006 egyik ügyvivője beszélt a Halászbástya előtt felállított színpadról, majd ifjabb Hegedűs Loránt református lelkész, a MIÉP volt országgyűlési képviselője is felszólalt. A Mátyás-templom és a Halászbástya közötti terület félig megtelt, a Halászbástyát zsúfolásig megtöltik a kormányellenes tüntetők.

A nemzetiszínű és Árpád-sávos zászlókkal érkezett demonstrálók a Gyurcsány-kormány lemondását követelő rigmusokat skandálva figyelik az eseményt, amelynek legfőbb céljaként az egyik szónok azt jelölte meg, hogy "új alkotmányos rendet elfogadó, a Szent Korona eszméje mentén megvalósítandó politizálást hirdet". Toroczkai László, a tüntetők egy másik ügyvivője néhány napja jelentette be: "alkotmányozó nemzetgyűlést" szerveznek azért, hogy "valódi alternatívát mutassanak fel a magyar népnek", a jelenlegi  hazug hatalom ellenében.

A kordonon kívül a Szentháromság téren több rendőrautó is felügyeli a biztonságot, az MTI tudósítója mintegy három teherautónyi készültségben lévő rendőrt is lát.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!