Hírek

2006.10.13. 19:51

Pelczné: a tetteiért mindenkinek felelnie kell

A tetteiért mindenkinek felelnie kell, az országot az anarchia szélére sodró miniszterelnöknek is. Ezt a Fidesz alelnöke mondta pénteken Budapesten, pártja Kossuth téri nagygyűlésén.

BAMA

Gyurcsány Ferenc tetteivel, szavaival rossz példát mutat gyermekeinknek. Mi, magyar anyák attól félünk, hogy a miniszterelnök hitvány példája követendő lesz - fogalmazott Pelczné Gáll Ildikó, mintegy tizenötezres hallgatóság előtt. A Fidesz alelnöke azt mondta, azért vonulnak ki a Kossuth térre nap mint nap, ha kell, százszor is, hogy a felnövekvő nemzedék, a gyermekek jövőbeni becsületéért küzdjenek.

Pelczné Gáll Ildikó úgy vélte: ahogy tizenhat évvel ezelőtt felcsillant a lehetőség a szabadság visszaszerzésére, most annak megvédéséért kell harcolni. Hozzátette: a szabadságot most hazugsággal és csalással akarják elvenni. A fideszes politikus kiemelte: akik itt vannak a Kossuth téren, ők szeretik és tisztelik hazájukat, és nem engedhetik meg, hogy olyan miniszterelnöke legyen az országnak, aki nem így tesz. "A lebukott politikusok hazugságaikkal benyálaznak és tönkretesznek minket. Elég volt!" - mondta Pelczné Gáll Ildikó.

Katona Tamás pénzügyi államtitkár pénteki lemondása - mint fogalmazott, lebukása - kapcsán azt mondta, ő volt a leggyengébb láncszem, Veres János pénzügyminiszter "inasa". "Úgy illik, ha az inast követi a mester" - tette hozzá. Pelczné a Kóka János gazdasági miniszterrel folytatná ezt a sort, amit "a Mekk Elekként beavatkozó Gyurcsány Ferenc" zárna.

Szombaton folytatódik a Fidesz október 6-án kezdődött Kossuth téri nagygyűlés-sorozata; a fő szónok a párt másik alelnöke, Pokorni Zoltán lesz. Az MTI egy magát megnevezni nem kívánó forrástól úgy értesült, hogy a Fidesz értékelése szerint az emberek egy hét alatt "beálltak" a napi demonstrációra, így azzal számolnak, hogy fenntartható, de akár növelhető is a létszám, amennyiben a fideszes demonstrálók mellé más tüntetést szervező érdekcsoportok - patikusok, pedagógusok, diákok - is csatlakoznak majd.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!