Hírek

2006.10.23. 18:07

Magyar autósokra támadtak Szlovákiában

Magyarországra hazatérő autóversenyzőkre támadt öt szlovákul beszélő roma férfi vasárnap este

É. S.

Magyarországra hazatérő autóversenyzőkre támadt öt szlovákul beszélő roma férfi vasárnap este a Kassa és a tornyosnémeti határátkelő közti útszakaszon. Az incidens állítólag azzal kezdődött, hogy a versenyautót szállító magyar rendszámú trailer felcsapott egy követ, ami hozzácsapódott a szlovák rendszámú gépkocsihoz.

A jármű roma utasai ezen annyira feldühödtek, hogy a közlekedés biztonságát veszélyeztetve üldözőbe vették őket, majd az autójukkal az úton keresztbe fordulva elállták az útjukat, és kövekkel betörték magyar rendszámú gépkocsi egyik ablakát. A volánnál ülő magyar férfi szeme megsérült, de orvosi ellátást nem igényelt. A szlovákul beszélő támadók a határátkelőig követték a magyar járművet, amelynek utasait tanúk füle hallatára életveszélyesen megfenyegették, mondván, hogy minden magyarnak elvágják a torkát.

A támadókat a helyszíni kihallgatás után nem vették őrizetbe. Hétfőn beidézték őket, de nem árulták el indítékukat. Az viszont nem igazolódott be, mely szerint a magyarokat azért támadták meg, mert a gépkocsijuk egy követ csapott volna fel a vele szemben haladó járműre, de az sem, hogy betörték a magyar autó szélvédőjét. A szemtanúk és a rendőrség ismeretei szerint a támadók részegek voltak, az alkoholszonda megfújását azonban rendre megtagadták. A rendszám nélküli szlovák jármű vezetőjének még jogosítványa sem volt, mert azt korábban szabálysértés miatt bevonták.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!