Hírek

2006.09.12. 13:32

Varga: nem a Fidesz, Gyurcsány provokál

Varga Mihály kedden cáfolta, hogy a Fidesz szervezné Gyurcsány Ferenc kampánygyűléseinek megzavarását.

BAMA

"A Fidesz nem szervez semmilyen provokációt, nincsen bizonyos központ, ahol Orbán Viktor és Kövér László gombnyomásokkal irányít - ilyet paranoiás, üldözési mániában szenvedő emberek szoktak gondolni" - mondta a Fidesz országgyűlési képviselője, a párt önkormányzati választásokért felelős alelnöke, reagálva a szocialista vádakra, Gyurcsány Ferenc miniszterelnök vidéki rendezvényeinek megzavarásával kapcsolatban.

Az ellenzéki politikus - aki rossznak és sajnálatosnak tartja, hogy Nagykőrös fideszes polgármestere belefolyt ezekbe az eseményekbe - úgy értékelte, hogy a kormányfő "szinte provokálja", cukkolja jelenlétével a vizitdíj, tandíj, adó-, gáz- és energia-áremelés miatt elkeseredett embereket, és a kormányoldal érdeke, hogy a választási kampány ne ezekről a fontos ügyekről, hanem magáról a kampányra vonatkozó tartalmatlan, értelmetlen vitáról szóljon. Varga megfogalmazása szerint pártja lezárta ezt a vitát, többet semmit nem mond róla, innentől kezdve minden felelősség a kormányzatot, illetve Gyurcsány Ferencet terheli.

Az ellenzéki politikus jellemzőnek minősítette, hogy az említett rendezvényeken csak pár száz ember kíváncsi a miniszterelnök mondanivalójára, ezért arra kérik híveiket, szimpatizánsaikat, hogy ne menjenek el, "akkor még kevesebben lesznek, és ez az igazi tiltakozás, illetve ha valahogy odakeverednek, akkor békésen tiltakozzanak, fejezzék ki nemtetszésüket".
(MTI)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!