Hírek

2006.09.09. 08:52

Többszörös a túljelentkezés a madárinfluenza elleni védőoltásra

Megkezdődött a madárinfluenza elleni védőoltás kipróbálására jelentkező gyermekek összeírása, amiről az országos tiszti főorvos pénteken elmondta, hogy már most többszörös a túljelentkezés.

BAMA

Bujdosó László közölte, hogy „többszörös a túljelentkezés” azokból a szülőkből, akik jelezték a hozzájárulásukat ahhoz, hogy gyermekeiken kipróbálják a vakcinát. Kiemelte: nem kísérletről van szó, hanem egy vizsgálatról, amelynek során arra keresik a választ, hogy a beállított dózis milyen immunválaszt vált ki a gyermekek szervezetében.

Az oltás beadása után 21 nappal vért vesznek a gyermekektől, majd adott idő után újabb vérvétellel ellenőrzik, adott-e a szervezet „tartós immunválaszt”. Molnár Lajos egészségügyi miniszter és Vizi E. Szilveszter, a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) elnöke szerdán felkérte az Egészségügyi Tudományos Tanácsot, hogy csak a felnőtteken végrehajtott vizsgálatokat követően, a sikeres vizsgálatok lezárása után engedélyezze gyermekeken a madárinfluenza elleni oltóanyag kipróbálását.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!