Hírek

2006.09.28. 06:09

Szemcsepp termékmintát kaptam, megvakulhatok?

Olvasónk olyan helyen dolgozik, ahol egész nap a számítógép előtt kell ülni. Egy gyógyszercég nemrég szemcsepp-termékmintát osztogatott náluk. Nem veszélyes ez?

BAMA

Az úr gyanakvását főképp az keltette fel, hogy a szemcsepp dobozára rá van írva: „Minta, kereskedelmi forgalomba nem hozható”. Nem azt jelenti ez, hogy ő most ezáltal valamiféle kísérleti nyúl?

Ettől a kedves olvasónak nem kell félnie – reagált az esetre dr. Olasz József belgyógyász háziorvos. Az így osztogatott gyógyszerek, gyógyászati termékek már kaphatók a kereskedelmi forgalomban. Márpedig ha valamilyen szer orvosságként egyszer odakerül, biztosak lehetünk benne, hogy számtalan kipróbáláson ment keresztül. Az úr szemét tehát nem fenyegeti semmiféle veszély.

Ez egyszerű promóció, azaz reklámfogás – tette hozzá a belgyógyász. Vagy nem fogyott elegendő a szerből a patikákban pénzért, vagy ezt a fajta reklámot részesíti előnyben a gyártó. Lehet, hogy megvizsgálták a gyógyszertári forgalmat, és azt kevesellve úgy döntöttek, más formában is bedobják a szemcseppet a köztudatba. Nem véletlen, hogy erre olyan emberek csoportját választották ki, akiknek munkájuk folytán fáradékony lehet a szemük. Egész nap a monitor előtt ülni bizony nem kellemes a látásnak. A fáradt szemű dolgozó így mindent megtesz, hogy enyhítse a kínos szemkáprázást. Esetleg fogja az ajándék szemcseppet, becseppent vele magának. S ha úgy tűnik, a hatás kedvező, a termékminta elfogytával már megveszi a patikában a szert, amely oly nagyot segített neki.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!