Hírek

2006.09.06. 06:00

Nem téríti vissza az APEH a pénzemet

Olvasónk meg akarta kapni a nullás igazolást az APEH-tól, miszerint nincs felé tartozása. A rendszer még harmincezer forint hiányt mutatott, amit a hölgy már előbb befizetett.

BAMA

A hölgy, hogy meggyorsítsa a folyamatokat, újra befizette a 30 ezer forintot. Az APEH ügyintézőjétől ugyanis ezt a tanácsot kapta, mondván: a túlfizetést úgyis vissza fogják neki utalni. Közben ő mehet a cégbíróságra a nullás igazolásokkal, bizonyítandó, hogy nincs tartozása. Azaz a céget végleg megszüntetheti. A hölgy azonban nem kapta vissza a harmincezret. Az APEH-nál azt mondták: a rendszer nem mutatja, hogy ez járna, és vajmi kevés az esély rá, hogy ezt a pénzt valaha is viszontlátja.

Nem kell annyiban hagyni – tiltakoztak az eset hallatán a Magyar György és Társai Ügyvédi Irodában. Be kell menni az APEH-be az illetékes ügyintézőhöz, és bemutatni neki a kettős befizetésről szóló bizonylatokat. Nagyon fontos a személyes jelenlét, illetve az írásos dokumentum. A telefon, vagyis a szó ugyanis elszáll, míg az előbbi megmarad.

Ha az ügyintéző nem mozdul elsőre, abba se törődjünk bele. Addig járjunk a nyakára, amíg nem cselekszik. Hiszen szándékunktól függetlenül, illetve annak ellenére rövidültünk meg több tízezer forinttal. Nyilván fontos volt számunkra, hogy a végelszámolás minél hamarabb lezáruljon, ezért is mentünk bele ebbe e lehetetlen helyzetbe. Mert ki hallott már olyat, hogy a „biztonság kedvéért” egy összeget kétszer fizessünk be? Ha hasonló dolog történik velünk, semmi szín alatt ne hagyjuk magunkat.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!