Hírek

2006.09.19. 16:54

Két nyomozás a tűntetőkkel szemben

Összesen három személy ellen, két nyomozást indított kedden a Budapesti Nyomozó Ügyészség a hétfő éjjeli, kedd hajnali tüntetésekkel kapcsolatban - tudatta a Fővárosi Főügyészség szóvivője.

BAMA

Az egyik nyomozás hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt indult - tette hozzá Morvai Attila. A két elkövető az ügyészségi nyomozók szerint a Parlament előtt átugrotta a rendőrségi kordont és felszólítás ellenére se mentek el onnan. Egyikük a kezében levő, műanyag nyelű zászlóval az egyik rendőr felé bökött, a másik pedig egy rendőr lábába rúgott. A két férfi ezért a bűncselekményért akár három évig terjedő szabadságvesztést kaphat.

A másik nyomozás egy budapesti férfi ellen indult, aki a megalapozott gyanú szerint az MTV székháza előtt az oszlatást végző rendőrök felszólítására se hagyta el a területet. A pajzsot tartó rendőrök több tagjába belerúgott, és egy üveggel a kezében ütötte őket. A férfit elő akarták állítani, ám ő közben az úgynevezett kiemelő csoport tagjainak sisakrostélyait ütötte és az egyik rendőr lábába bele is rúgott.

Az MTV székháza elől előállított férfit gyanúsítottként hallgatták ki és őrizetbe vették. Csoportosan és felfegyverkezve elkövetett, hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt akár öt évig terjedő szabadságvesztést is kaphat. A férfi a bűncselekmény elkövetését nem ismerte el. Morvai Attila beszámolt arról is, hogy az ügyészség munkatársai tovább dolgoznak az elkövetők azonosításán, tanúkutatást végeznek és a tüntetésekről készült felvételeket gyűjtik be elemzésre.
(MTI)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!