Hírek

2006.09.11. 19:12

Iraki újoncok között robbantott a merénylő

Katonaújoncokkal teli kisbuszban robbantotta fel magát egy öngyilkos merénylő hétfőn az iraki főváros nyugati részében, megölve tizenhat embert. Szintén hétfőn Bagdad keleti részében a hatóságok két ember holttestére bukkantak. Mindkettőjük keze és lába össze volt kötve, mindkettőt fejbe és mellbe lőtték.

E. Cs.

A fővárostól 250 kilométerre északra fekvő Beidzsinél fegyveresek egy olajmunkásokat szállító buszra nyitottak tüzet, négy ember meghalt. Az amerikai haditengerészet egyik magas rangú felderítő tisztje szerint csekély az esélye annak, hogy sikerül biztonságot teremteni az amerikai hadseregnek és a síita irányítás alatt álló iraki kormányerőknek Anbár tartományban, a szunnita felkelők fellegvárában. A titkos jelentést hétfőn a The Washington Post ismertette.

Az amerikai külügyminiszter szerint az Egyesült Államok jogosan távolította el a hatalomból Szaddám Huszein volt iraki diktátort. A CBS tévétársaságnak adott interjújában Condoleezza Rice egy szenátusi bizottság által kiadott pénteki jelentésre reagál, amely azt bizonyította, Szaddám Huszeinnek nem volt kapcsolata terrorszervezetekkel. A miniszter ezzel szemben azt állította: Szaddám Huszein több mint egymillió ember halálát okozta.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!