Hírek

2006.09.23. 09:54

Heti Hetes:együtt a csapat!

Nyolcadik éve tartja magát a Heti Hetes. A vidám show-t ugyan kritizálták eleget, a műsor mégis megmaradt az RTL Klub egyik legnézettebb produkciójának. A főszerkesztő optimista, amondó: ez is örök, mint a Híradó.

Szabó Zoltán Attila

[caption id="" align="alignleft" width="260"] A Heti Hetes nyolc éve alatt kialakult a nyerő gárda, amelynek Gálvölgyi János és Hernádi Judit állandó tagja – fotó: RTL Klub
[/caption]„Ahogy hírek mindig lesznek, s a Híradó sem megy ki a divatból, úgy az olyasféle programokra is van igény, amelyekben érdekes, népszerű emberek mondják el véleményüket aktuális eseményekről” – vallja Ónódy György. A Heti Hetes főszerkesztője úgy érzi, a műsoron nincs is sok változtatnivaló, egyedül a díszlet és a főcím „fáradt ki”, így azokat januártól lecserélik. A híreket kommentáló, odamondogató csapat jelenleg 15 főt számlál. Ez, ha úgy tetszik, a stabil csapat, de mindig bővülhet a gárda.

„Én már nem keresek új embereket, ezt nyolc éve tettem, időnként mégis idesodródik valaki, akit kipróbálunk” – avat be a kulisszatitkokba a főszerkesztő. Ónódy két „kezdőt” vet be az új szezonban. Egyikükkel máris ismerkedik a publikum: ő Hajdú „Steve” a Vígszínházból. A másik Faragó András, az Operettszínház nagy játékosa, akit – jegyzi meg Ónódy – a televízióból eddig mint a második „vazét” ismerhettünk meg. Azaz: ő korunk bőbeszédű, az edzőteremben gyúró maffiózó pojácája a Gálvölgyi- show-ban.

A főszerkesztő nem titkolja, a tavaly csatlakozottak közül Alföldi Róbertet tartja a legnagyobb fogásnak. Elégedett Szily Nóra és a Pa-Dö-Dő teljesítményével is, ami azért is érdekes, merthogy éppen tőlük vált meg az RTL Klub a Reggeli című műsor átalakításakor. „Ez egy normális csatorna” – summázza Ónódy György arra utalva, hogy nekik nem kellett megválniuk tőlük csak azért, mert egy másik produkcióban a jelek szerint nem váltak be.

A főszerkesztő cáfolja, hogy a Heti Hetesben mindenkinek kitalálják a szerepkörét. „Eddig mindenki maga hozta a formát, mi nem kértük annak idején Havas Henriket arra, hogy játssza el a Tanár Urat, vagy Verebes Istvánt, hogy változzon faltörő kossá. Ők akarták így” – állítja. A főszerkesztő azt sem rejti véka alá, hogy az évek során akadtak, akik nem váltak be a show-ban. „Galla Miklóst érzem az eddigi legnagyobb tévedésemnek. Kiderült róla, hogy képtelen közösségben dolgozni. Hasonló okokból szerepelt csupán egyszer nálunk Harsányi Gábor” – meséli a Heti Hetes gazdája, alapítója.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!